Job Hengeveld

(advocaat sinds 1993)

Job Hengeveld legt zich toe op het intellectueel eigendomsrecht, ict- en privacyrecht, ondernemingsrecht en verbintenissenrecht. Hij vertegenwoordigt ondernemingen, instellingen en beroepsbeoefenaars in de creatieve industrie, zoals ontwerpers, architecten, kunstenaars en software developers. Job adviseert over allerhande onderwerpen binnen deze rechtsgebieden, stelt contracten op, begeleidt cliënten bij het opzetten (of wijzigen) van hun onderneming en voert als het nodig is procedures.

Job heeft naast zijn werk als advocaat ruime ervaring opgedaan bij de overheid en het bedrijfsleven. Hij is vanaf 1992 tot 2010 voorzitter van verschillende bezwaarschriftencommissies in de gemeente Amsterdam geweest. Tevens was Job lid van de Raad van Toezicht van Waag Society (1999-2009), lid van de Raad van Toezicht van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (2006-2013) en bestuurslid van Stichting voordekunst (2013-2015).

Job is auteur van het boekje “Straatfotografie – over gedrag en wat er mag” (2013), geschreven in opdracht van de Fotografenfederatie (nu: DuPho). In februari 2017 verschijnt hiervan een herziene uitgave.

Job is lid van de Vereniging van Auteursrecht. Hij is tevens secretaris van de Stichting ReismaVandenBurg Cultuurfonds.

Rechtsgebieden: intellectuele eigendomsrecht, ict- en privacyrecht, algemene voorwaarden en contracten, ondernemingsrecht, verbintenissenrecht.

hengeveld@hengeveldadvocaten.nl