ict-recht en privacy

Sinds het begin van de “digitale revolutie” heeft de informatie- en communicatietechnologie een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, waarvan het einde nog niet in zicht is. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat het ICT-recht wordt beschouwd als een van de meest dynamische gebieden in het recht. Hosting, e-commerce, de “cloud”, internetprivacy, software-as-a-service, cyber security, social media en the internet of things, zo maar een greep uit de talloze termen die nog niet eens zo oud zijn en nu al dikwijls een cruciale rol spelen in ons leven.

Het internet grijpt niet alleen in in ons professionele leven, maar ook privé. Het is dan ook niet voor niets dat privacyrecht een belangrijk onderdeel is geworden van het ICT-recht. Daar, waar privacy ooit een vanzelfsprekendheid was, is het nu een “goed” om te beschermen. De eisen waaraan ondernemingen dienen te voldoen worden dan ook steeds strikter.

Het is begrijpelijk dat het voor ondernemers een grote uitdaging is om alle juridische ontwikkelingen op dit gebied bij te houden. In dat geval is het goed om een juridisch adviseur bij de hand te hebben die deze ontwikkelingen wel op de voet volgt, zodat u er zeker van bent dat u op dit belangrijke terrein niet achterloopt.

advocaat: Job Hengeveld