Job Hengeveld

(advocaat sinds 1993)

Job Hengeveld legt zich toe op het intellectueel eigendomsrecht, ict- en privacyrecht, ondernemingsrecht en verbintenissenrecht. Hij vertegenwoordigt (internationale) ondernemingen, instellingen en beroepsbeoefenaars in de creatieve industrie, zoals beroepsverenigingen, ontwerpers, architectenbureaus, kunstenaars, webwinkels en software developers. Job adviseert over allerhande onderwerpen binnen deze rechtsgebieden, stelt contracten op, begeleidt cliënten bij het opzetten (of wijzigen) van hun onderneming en voert als het nodig is procedures.

Job heeft ruime ervaring opgedaan bij overheid en bedrijfsleven en heeft daarnaast diverse bestuursfuncties bekleed. Zo was Job lid van de Raad van Toezicht van Waag Society (1999-2009), lid van de Raad van Toezicht van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (2006-2013) en bestuurslid van Stichting voordekunst (2013-2015). Sinds 2016 is hij voorzitter van de Stichting Reisma Van den Burg Cultuurfonds. Daarnaast is Job auteur van het boekje "Straatfotografie – over gedrag en wat er mag” (2017), geschreven in opdracht van DuPho, de beroepsorganisatie voor professionele fotografen.

Job is lid van de Vereniging voor Auteursrecht en de Vereniging Privacy Recht.

Talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans.

Rechtsgebieden: intellectuele eigendomsrecht, ict- en privacyrecht, algemene voorwaarden en contracten, ondernemingsrecht en verbintenissenrecht.

Rechtsgebieden Nederlandse Orde van Advocaten

Job heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten voor de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Intellectueel Eigendomsrecht
  • Informatierecht (IT recht)
  • Privacyrecht

Op grond van deze registratie is Job verplicht elk kalenderjaar opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

hengeveld@hengeveldadvocaten.nl

T: +31 6 25 02 27 25