verbintenissenrecht

Het verbintenissenrecht is één van de grootste rechtsgebieden binnen het recht. Iedereen, zowel ondernemer als particulier, sluit verbintenissen, vrijwel dagelijks en vaak ook onbewust. Het kopen van een treinkaartje, het downloaden van een app, een afspraak met de tandarts of een brood kopen, het zijn allemaal voorbeelden van dagelijkse verbintenissen.

Hoewel de meeste verbintenissen bijna automatisch worden aangegaan en uitgevoerd kan het natuurlijk ook misgaan. Een besteld product voldoet niet aan de verwachtingen, een dienst wordt niet geleverd, betaling blijft uit of de garantietermijn is verstreken. Voor ondernemers, voor wie “zaken doen” welhaast synoniem is voor het aangaan van verbintenissen, maar natuurlijk ook voor de consument die opeens met lege handen lijkt te staan, kan er veel op het spel staan. Wat zijn mijn rechten en mogelijkheden als blijkt dat mijn zakenpartner zijn afspraken niet nakomt? Kan ik gemaakte afspraken ongedaan maken? Hoe kan ik mijn schade verhalen?

In de wirwar van handelingen en afspraken is het van cruciaal belang om te worden bijgestaan door een advocaat die het kaf van het koren kan scheiden en die kan aangeven wat de kansen en bedreigingen zijn. Analytisch vermogen, gedegen wetskennis en strategisch inzicht zijn daarbij onontbeerlijk. Daarbij is voorkomen beter dan genezen. Wij raden iedereen daarom het liefste aan om ons in te schakelen bij het opstellen van een overeenkomst, zodat u ervan verzekerd bent dat de afspraken juridisch standhouden. Maar ook als er al een overeenkomst ligt en er gaat iets mis, is het handig dit met ons te bespreken. Wij helpen u met de uitleg van de overeenkomst en gaan samen met u na welke oplossing voor u het beste is.

advocaten: Robert-jan Baarspul, Diana Simons, Job Hengeveld, Joan Du Bois