ict-recht en privacy

Sinds het begin van de “digitale revolutie” heeft de informatie- en communicatietechnologie een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, waarvan het einde nog niet in zicht is. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat het ICT-recht wordt beschouwd als een van de meest dynamische gebieden in het recht. E-commerce, software development, cyber security, sociale media, kunstmatige intelligentie: zo maar een greep uit de talloze termen die nog niet eens zo oud zijn en nu al dikwijls een cruciale rol spelen in ons leven.

Digitale media en communicatiemiddelen grijpen niet alleen in in ons professionele leven, maar ook privé. Daar, waar privacy ooit een vanzelfsprekendheid was, is het nu een “goed” om te beschermen. Het is dan ook niet voor niets dat privacyrecht naast ict-recht een van de snelst groeiende rechtsgebieden is. De eisen waaraan ondernemingen dienen te voldoen worden omvangrijker en complexer, waarbij vooral de Europese wetgever vaker van zich laat horen. 

Het is begrijpelijk dat het voor ondernemers een grote uitdaging is om alle juridische ontwikkelingen op dit gebied bij te houden. In dat geval is het goed om een juridisch adviseur bij de hand te hebben die deze ontwikkelingen op de voet volgt, zodat u er zeker van bent dat u op dit terrein niet achterloopt.

advocaat: Job Hengeveld