algemene voorwaarden en contracten

“De kleine lettertjes” worden ze vaak genoemd, die lijst van regels die vastleggen hoe partijen juridisch gezien met elkaar om moeten gaan. Het is voor weinig mensen een favoriete bezigheid om ze door te nemen, maar het is toch erg belangrijk dat ze er zijn.

Als een contract eenmaal getekend is, wordt het meestal ergens opgeslagen en wordt er niet meer naar omgekeken. Maar als er onduidelijkheid of onenigheid tussen contractspartijen ontstaat is een gedegen contract maar al te belangrijk. Dan kan het een grote opluchting zijn dat u de zaken bijtijds goed heeft geregeld, of dat nu in een contract is of in de algemene voorwaarden die daarbij horen.

Het opstellen van een goed, consistent en evenwichtig contract is een kunst. Is overal aan gedacht? Klopt het contract zowel feitelijk als juridisch? Hengeveld Advocaten heeft zich in de loop der jaren bekwaamd in het opstellen van algemene voorwaarden en contracten. En we blijven het zeggen: het maken van goede contractuele afspraken kan een hoop ellende voorkomen.

Advocaten: Robert-Jan Baarspul, Job Hengeveld, Diana Simons, Joan Du Bois